Annica Kaati ny förhandlare i Malmfälten

Den 1 februari tillträdde Annica Kaati som ny förhandlare för Hyresgästföreningen. Annica är stationerad på kontoret i Gällivare och ansvarar bland annat för förhandlingarna i Malmfälten.

Hyresgästföreningen arbetar för allas rätt till en bra bostad till rimlig kostnad. Organisationen förhandlar bland annat med hyresvärdar om hyror och andra villkor för boendet. Annica Kaati har tidigare varit egen företagare och ser nu fram emot sin nya roll, där den speciella situationen med samhällsomvandlingen kommer att utgöra en extra utmaning i förhandlingsarbetet

– Jag har min bakgrund i Malmberget och har sett hur samhällsomvandlingen påverkar människors liv. Nu ser jag fram emot att få vara med och påverka processen. Hyresgästerna i Malmfälten ska inte behöva drabbas av ökade boendekostnader på grund av statens malmbrytning, säger Annica Kaati.

Hyran bestäms i grunden av lägenhetens så kallade bruksvärde, det vill säga lägenhetens kvalitet och standard. Vid förhandling med hyresvärden bevakar Hyresgästföreningen att hyran inte blir högre än hyran i andra, likvärdiga lägenheter.

Hyresrätten är en smidig boendeform, inte minst för unga och andra som vill ha ett tryggt boende utan skuldsättning. Hyresgästföreningen står tydligt på hyresgästernas sida, men är även en konstruktiv partner till seriösa och bra hyresvärdar.

Bilaga:
Foto på Annica Kaati, foto: Hyresgästföreningen

För mer information:
Conny Säker, enhetschef förhandling och lokalt utvecklingsarbete, 070-321 63 63