Snart dags igen för Megaloppis i Majorna

Nedräkningen inför årets Megaloppis i Majorna är i full gång. Nu på söndag 28 maj arrangeras nionde upplagan av vad som utvecklats till en av Göteborgs största folkfester. Men oavsett storlek är grundtanken bakom Megaloppis densamma.

  • I stället för att köpa allt nytt och därmed tära på jordens resurser vill vi visa att det går alldeles utmärkt att återanvända och återvinna, säger Jenny Juthstrand, Hyresgästföreningens projektledare för årets Megaloppis.

  • Med återanvändning bidrar du till att spara på råvaror, energi och transporter och gör därmed en konkret insats för miljön och för ett hållbarare samhälle. Det är också ett tillfälle att förnya till exempel din egen garderob eller barnens leksaksförråd men till en betydligt lägre kostnad än om du köper nytt.

Redan första upplagan av Megaloppis för nio år sedan blev en succé. Sedan dess har arrangemanget vuxit år från år och lockar i dag inte bara Majbor utan även människor både från andra delar av staden och från övriga landet. Hur många som brukar besöka Megaloppis är omöjligt att uppskatta men det handlar om tiotusentals människor.

Upplägget för Megaloppis har dock varit likadant sedan starten. Var och en är sin egen arrangör och tar med sig sitt eget bord eller filt plus det som ska säljas. Var och en ansvarar också för att ta med sig allt överblivet som förblivet osålt.

  • Om du inte vill ta med dig överblivna saker hem igen finns det gott om möjligheter att skänka bort sådant som är helt och rent och som du tror att någon annan kan ha användning av, säger Jenny Juthstrand.
  • Vi samarbetar i år med Emmaus, KFUM och Stadsmissionen som kommer att ha insamlingslastbilar på plats. Det finns också containrar för grovavfall och särskild insamling för elektronik.

Megaloppis pågår som vanligt mellan klockan 11-17 runt om i Majorna, Kungsladugård och Sandarna. Du hittar all praktisk information om Megaloppis på

http://www.megaloppismajorna.se/