Överenskommelse träffad med Slättö om nyproduktionshyror

Vid återupptagna förhandlingar med Slättö Förvaltning AB om hyror för nyproduktionen i kvarteret Nätet i Eskilstuna kunde nu en överenskommelse träffas.

-Hyresnivåerna för nybyggda hyreslägenheter är ett stort problem i Eskilstuna idag, säger Fredrik Malmberg, förhandlingsledare för Hyresgästföreningen. Men med Slättö lyckades vi komma fram till en överenskommelse om hyror på 1.790 kronor per kvadratmeter och år. Det betyder att genomsnittslägenheten, en tvåa på 55 kvadratmeter, får en hyra på cirka 8.200 kr i månaden.

-Den här överenskommelsen visar att den nivån är tillräcklig för att få lönsamhet i nybyggda projekt. Det betyder också att hyresnivån hålls på en någorlunda rimlig nivå för dem som ska efterfråga lägenheterna. Slättö tog sitt ansvar som fastighetsbolag och byggare och det är vi glada för. Det finns andra aktörer som borde inse att den här nivån är fullt tillräcklig för att kunna få rimlig avkastning på nybyggda fastigheter, samtidigt som det borgar för att bostadsmarknaden i kommunen kan fungera på lång sikt, avslutar Malmberg.

För mer information kontakta Fredrik Malmberg tfn 076 – 147 03 92, förhandlare Hyresgästföreningen, Tommy Holm tfn 073 – 767 66 37 ordförande Hyresgästföreningen Eskilstuna

Bildtext: Fredrik Malmberg, hyresförhandlare på Hyresgästföreningen, (till vänster på bild) skakar hand med Henrik Nordlöf, vice vd på Slättö Förvaltning