Ny regionchef i Hyresgästföreningen

Björn Lindgren är nytillträdd regionchef för Hyresgästföreningen region Sydost. Björn tar över styret av regionen, tillsammans med regionordföranden och namnen Björn Johansson.

Björn Lindgren har lång erfarenhet inom Hyresgästföreningen och kommer närmast från en tjänst som enhetschef för föreningens medlemscenter i Örebro. Där har han lett arbetet att stötta medlemmar över hela landet.

– Det var längesedan jag jobbade i en region och jag ser fram emot att få det perspektivet igen, säger Lindgren.

Hans ansvarsområde inom region Sydost täcker geografiskt länen Östergötland, Jönköping, Kalmar, Blekinge, Kronoberg och Gotland. Inom området har föreningen cirka 100 anställda, drygt 1 000 förtroendevalda och cirka
72 000 medlemmar.

– Jag har hunnit jobba i ett par veckor nu och inser att det är mycket nytt att lära sig och många människor att lära känna. Men det är en mycket stimulerande utmaning, säger Lindgren.

Björn Johansson, regionordförande, har betydligt längre erfarenhet från region Sydost.

– Det ska bli roligt att arbeta tillsammans med Björn Lindgren, som jag känner sedan länge och jag vet att han är en kunnig person och dessutom trevlig, säger Johansson.

Dessutom är det säkert bra att det kommer någon utifrån som kan se på vår verksamhet med lite nya ögon, fortsätter Johansson.

Björn Lindgren vet redan nu att han kommer att lägga mycket kraft på att Hyresgästföreningen ska komma så nära hyresgästerna som möjligt. Han hoppas att den kontakten ska leda till att fler hyresgäster ska vilja engagera sig i föreningen.

– Ovanpå det måste vi lägga mycket kraft på att lyfta frågor som är viktiga för hyresgäster inför valet 2018, säger Lindgren.

Fakta om Björn Lindgren

Ålder: 43
Bor: norr om Örebro
Familj: fru och två barn
Intressen: familjen, sport, resa, vandra i naturen, gå på bio och spela sällskapsspelet Finans.

För mer information kontakta:

Björn Lindgren, Regionchef, Hyresgästföreningen region Sydost
Telefon: 070-385 55 65
e-post: bjorn.lindgren@hyresgastforeningen.se

Björn Johansson, Regionordförande, Hyresgästföreningen region Sydost
Telefon: 070-275 30 72
e-post: bjorn.johansson4@hyresgastforeningen.se