Markus Selin ny valledare i Hyresgästföreningen

Hyresgästföreningen har anställt en valledare som ska leda och samordna föreningens valarbete inför valet 2018. Valledaren är en del i den stora satsning på opinionsbildning, påverkansarbete och extern kommunikation som Hyresgästföreningen har inlett.


Markus Selin kommer närmast från Alten, en av Europas största teknik- och IT-konsultföretag med huvudkontor i Paris. På Alten har Markus Selin arbetat som marknadschef med ansvar för Norden.

-Markus Selin har flerårig erfarenhet av både intern och extern kommunikation såväl i rollen som marknadschef som i andra uppdrag. Hans erfarenhet av ledarskapsfrågor och arbete i näringslivet kommer vara en extra tillgång i vårt valarbete, säger Jonas Nygren, förbundschef i Hyresgästföreningen.

Markus Selin har lång erfarenhet av att arbeta med ledarskap och har lett ledarutbildningar både genom Försvarshögskolan och i andra sammanhang.

-Jag ser verkligen fram emot att få bidra i Hyresgästföreningens påverkansarbete inför valet. Jag tycker att bostadsfrågan är den näst viktigaste valfrågan efter jobben och möjligheten till trygghet och tak över huvudet är en nödvändighet för att välfärden ska fungera, säger Markus Selin.

Markus Selin har själv bott halva sitt liv i hyresrätt och har genom åren flyttat runt i landet, från Luleå till Trollhättan, men bor nu i Täby med sin familj.

Han tillträdde sin tjänst på deltid 1 oktober men arbetar från och med nu heltid med Hyresgästföreningens valarbete. Uppdraget pågår till oktober 2018.

För mer information kontakta

Markus Selin Valledare Hyresgästföreningen 072-450 69 47