Hyresgästföreningen och VS-hus har gjort upp om nya bruksvärdeshyror

Efter ett långt och gediget arbete har Hyresgästföreningen och VS-hus gjort upp om nya bruksvärdeshyror i Skinnskatteberg, Norberg och Fagersta. Totalt omfattas 467 lägenheter i de tre kommunerna av den nu undertecknade överenskommelsen.

- Vi har med avstamp i Hyresnämndens avgöranden gjort en genomgång av VS-hus alla lägenheter där vi har förhandlingsordning och kommit överens om en acceptabel nivå, säger Mårten Gulin, förhandlingschef, Hyresgästföreningen Region Aros-Gävle. Även om hyrorna i många fall höjs har vi haft en gemensam ambition med hyresvärden att arbeta för en rättvisare fördelning mellan lägenheterna. Har man renoverat kök och badrum så betalar man mer i hyra än den som bor i en lägenhet där inget har åtgärdats.

Uppgörelsen innebär att hyresgästernas förhandlingsrätt säkrats och att parterna fortsätter arbeta inom rådande förhandlingssystem.

- Det finns en historia med problem som jag tycker vi tagit oss förbi och jag är övertygad om att vi framåt kommer att hitta bra och rimliga lösningar för hyresgästerna. De är ju trots allt vårt gemensamma intresse, avslutar Mårten Gulin.

Kontaktpersoner:

Mårten Gulin, enhetschef förhandling, Region Aros-Gävle telefon: 070-6881249

Vicktoria Bagi, tf pressansvarig, Region Aros-Gävle telefon:070-2785101