Grind och väghinder skapar trygghet

Tillsammans lyckades de boende och Hyresgästföreningen i Slite övertyga fastighetsbolaget, Gotlandshem att sätta upp både vägbulor och grindar in till området.
–Nu kan barnen leka fritt och vi kan promenera utan att vara oroliga för biltrafik, säger Anneli Utas, ordförande för Slite Hyresgästförening.

Inne på Fåhraeusväg i Slite råder lugnet.

En liten flicka tultar mot lekplatsen. Hennes pappa går sakta en bit bakom. Hon kan springa fritt och behöver inte hålla pappas trygga hand. Här är tryggt, lugnt och bilfritt.

–När lekplatsen invigdes förra året, placerade Gotlandshem ut gupp på gångbanorna inne i området. Det var bra, berättar Anneli Utas, ordförande för Hyresgästföreningen i Slite.

Tillsammans med övriga medlemmar föreslog den lokala styrelsen, i samband med invigningen av lekplatsen, att bostadsbolaget också skulle sätta upp grindar in till bostadsområdet på Fåhraeusväg.

En del bilister var bekväma och tog bilen in på området helt i onödan, det visste både Gotlandshem och Hyresgästföreningen.

–Vi har många barn på området. För att barnen och vi andra ska känna oss säkra tyckte vi i föreningen att det inte bara räckte med vägbulor. Därför förslog vi fler säkerhetsåtgärder, berättar Anneli Utas.

För bara några veckor sedan kom grindarna på plats. Anneli Utas lutar sig stolt mot en av de fina järnkonstruktionerna.

–Vi är jättenöjda. Nu kan vi promenera och barnen kan leka fritt på området utan att någon ska behöva oroa sig för att det kan komma en bil, säger Anneli Utas.

För mer information, kontakta:
Anneli Utas, ordförande för Slite Hyresgästförening
Telefon: 076-817 82 63