Ungdomar arbetar för ett tryggt Pettersberg

Pettersbergs ambassadörer är ett projekt som drivs av Hyresgästföreningen och Pettersbergs fritidsgård, där ungdomarna i området spelar en avgörande roll. Projektet är inne på sitt fjärde år. Trycket på att få bli ambassadör är stort - yngre ser upp till de äldre och vill gärna vara med och ta ansvar för sitt bostadsområde.

I veckan presenterade representanter från Pettersbergs ambassadörer delar av det framgångsrika arbetet som bedrivs på Pettersberg för bland annat Hyresgästföreningens förbundschef Jonas Nygren och regionchef Johan Pelling. Ambassadörerna Malik Gagiev och Rachel Kausa berättade om sitt ambassadörskap och arbete tillsammans med Lokala Hyresgästföreningens ordförande och eldsjäl Tomas Hofling.

- Vi är ambassadörer hela tiden. Vi ska ju föregå med gott exempel och se till att alla har det bra även utanför vår schemalagda tid. Att vara ambassadör betyder att jag vill ta hand om Pettersberg och göra det tryggare och bättre än vad det är idag. Vi hjälper våra ledare och andra ungdomar genom att arbeta tillsammans, berättar Malik Gagiev, en av de sex ambassadörerna.

De senaste åren har det varit minst 25–30 personer i kö för att få vara med och bli ambassadör. Inför varje antagning får ungdomar lämna in en ansökan och därefter startar en urvalsprocess..

- Ambassadörerna har blivit viktiga förebilder för andra unga i området. Tillsammans arbetar vi för ett bättre och trivsammare Pettersberg! säger fritidsledaren Bedros Özgün.