​​​Hyresgästföreningen region västra Sverige anställer två nya bostadspolitiskt sakkunniga.

Hyresgästföreningen region västra Sverige förstärker sitt opinionsbildande bostadspolitiska arbete med två personer. Marie Lindén och Stefan Kudryk börjar i maj som bostadspolitiskt sakkunniga i regionen.

Marie Lindén arbetar idag som stadssekreterare i Göteborgs stad med ansvar för bland annat infrastruktur, stadsutveckling samt miljö- och klimatfrågor. Hon sitter också i flera styrelser inom Göteborgs stad, bland annat Västtrafik och Framtiden AB, men avsäger sig i samband med anställningen sina politiska uppdrag.

- Det ska verkligen bli jätteroligt att jobba inom Hyresgästföreningen. De bostadspolitiska frågorna har alltid engagerat mig, och nu får jag chansen att arbeta med dessa frågor utifrån ett nytt perspektiv, vilket jag känner är den stora och roliga utmaningen. Hyresgästers inflytande och påverkansmöjligheter måste stärkas och utvecklas, vilket jag ser som en väldigt viktig demokratisk fråga i det fortsatta samhällsbyggandet, säger Marie Lindén.

Marie Lindén

Stefan Kudryk har idag en anställning idag på Hyresgästföreningen i region Bohus-Älvsborg och Skaraborg (Bäsk) som bostadspolitisk utredare sedan några år tillbaka.

- Göteborgsregionen behöver fler hyresrätter till rimliga hyror och mer inflytande för hyresgäster vid renoveringar. Här har Hyresgästföreningen en nyckelroll att spela som bred samhällsaktör. Det ska bli oerhört spännande att få vara med och driva på för en ännu bättre bostadspolitik i Göteborg, kommenterar Stefan Kudryk.

Stefan Kudryk

- Vi är glada över att ha fått in förstärkning av två personer med stor erfarenhet och kompetens inom politik och samhällsutveckling. Tillsammans med våra 1 400 förtroendevalda i regionen kommer de att driva de bostadspolitiska frågor som stärker våra medlemmars rättigheter, får fart på byggandet av fler hyresrätter och påverka stadsutvecklingen i de 13 kommuner som ingår i vår region, säger Ulrika Abrahamsson, kommunikationschef för Hyresgästföreningen region västra Sverige.

Företrädaren Johan Engström har valt att lämna sin tjänst och satsa på sin arkitektfirma.