Ungdomar som får segregationen att brytas

Det har blivit skrämmande aktuellt under de senaste veckorna och månaderna, hur mycket vi har att jobba med i Göteborg gällande utanförskap och segregation. Kultur 4ür Göteborg är en verksamhet som Hyresgästföreningen delfinansierar och som under två års tid har fokuserat på att låta ungdomar från olika stadsdelar mötas genom olika kulturarrangemang som planeras och genomförs av ungdomarna själva.

  • Kultur 4ür Göteborg är inte en lösning på alla de problem som finns, men ett steg i rätt riktning. Fördomar bryts och förklaras när ungdomar får mötas över stadsdelsgränserna genom kultur. De här ungdomarna som får använda musik, dans eller poesi som ett sätt att utmana normer kommer förhoppningsvis alltid bära med sig den här upplevelsen, säger Kalle Karlsson, projektledare för Kultur 4ür Göteborg.

Under 2016 deltog ungdomar från Hammarkullen, Bergsjön, Majorna och Kålltorp i projektet. Den 17 november är det premiärvisning av dokumentären från årets genomförande. Kom och diskutera, lär och träffa både projektledare och ungdomar som deltagit! Platsen för det hela är Arena Första Lång, vi startar vid 16.30. Scenprogram med dialog och filmvisning 16.30–17.30. Från 17.30–18.30 spelar ungdomarna på scen. Vi bjuder på mingelbuffé!

För mer information: Kalle Karlsson, projektledare Kultur 4ûr Göteborg, 0703-284439

Om Kultur 4ür Göteborg: Verksamheten finansieras bland annat av Hyresgästföreningen region västra Sverige och verkar för att använda kultur som ett sätt att utmana normer och samtidigt bygga broar. Överallt där det finns ett ojämlikt förhållande mellan centrum och periferi vill Kultur 4ür Göteborg dyka upp för att inleda en förenande rytm, vers eller rörelse. Utöver Hyresgästföreningen står flera andra organisationer och bolag bakom satsningen. Läs mer här:

https://www.facebook.com/kultur4goteborg/?fref=nf