Förhandlingarna om 2017 års hyra är äntligen klara

Hyresförhandlingarna med privata fastighetsägare i Blekinge är nu avslutade. Hyrorna höjs med 0,5 till 0,84 procent beroende på ort i länet.

Hyresvärdarna ville höja hyran med mellan 1,06 och 2,01 procent.

Fastighetsägarna Syd tar tillbaka uppsägningen av uppbördsavtalet gällande hyressättningsavgift. Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna är även överens om att gemensamt förbättra förhandlingsarbetet på olika sätt.

I början av förhandlingarna skickade vissa hyresvärdar ut fakturor på högre belopp än förhandlade hyror. Nu när förhandlingarna är klara är nya hyror satta. Detta innebär att vissa som fortsatte att betala den "gamla hyran", kan få betala en retroaktiv höjning på vissa orter.

De som betalade det högre beloppet och därmed godkände hyresvärdens krav kan Hyresgästföreningen inte hjälpa med att få tillbaka för mycket inbetald hyra.

– Årets förhandlingar har varit de svåraste på många år. Vi från Hyresgästföreningen har tagit vårt ansvar för att förhandlingssystemet ska fortsätta fungera väl, och har nu en god dialog med motparterna igen. Vi vill nu se framåt, säger Anders Björngreen, förhandlare på Hyresgästföreningen.

För mer information kontakta:
Alexander Kvidén, Hyresgästföreningen
Telefon: 010-459 21 36
E-post: alexander.kviden@hyresgastforeningen.se