Årets hyror klara för 26 800 hushåll i Göteborg

Årets hyror är nu klara även hos Bostads AB Poseidon i Göleborg. Överenskommelsen innebär en hyreshöjning på i genomsnitt 0,73 procent.

Den nya högre hyran gäller från 1 juni i år. Någon retroaktiv hyra, alltså höjning i efterskott, kommer inte tas ut för årets fem första månader.

Höjningen varierar mellan 0-1,5 procent beroende på kvalitet och standard i Poseidons olika bostadsområden.

För de hyresgäster som får den genomsnittliga höjningen innebär det att en lägenhet som i dag har en hyra på 5 000 kronor blir 36 kronor dyrare per månad.

  • Det är beklagligt att förhandlingen dragit ut på tiden men något positivt är att hyresjusteringen gäller från 1 juni utan retroaktivitet, säger Lennart Johansson, förhandlingsledare hos Hyresgästföreningen.

Poseidon är Göteborgs största bostadsbolag med drygt 26 800 lägenheter. Enligt Poseidons uppskattningar är ungefär var tionde göteborgare, cirka 60 000 personer, hyresgäster hos bolaget.

Sedan tidigare finns klara hyresöverenskommelser om årets hyror med Poseidons systerbolag Familjebostäder och Bostadsbolaget. Hos Bostadsbolaget blev den genomsnittliga höjningen 0,65 procent och gäller från 1 mars i år.

Hos Familjebostäder varierar höjningen mellan 0 – 1,5 procent och gäller från 1 april.

Vill du veta mer om uppgörelsen med Poseidon välkommen att kontakta förhandlingsledare Lennart Johansson 010-459 24 24