Nya hyror klara för Höörs Fastighets hyresgäster

Förhandlingarna är nu klara mellan Hyresgästföreningen och Höörs Fastighets AB. Från och med den 1 april 2017 höjs hyrorna med i genomsnitt 0,72 procent.

Höjningen kommer att variera mellan olika lägenheter beroende på faktorer som läge och standard. Det kallas att höjningen differentieras. Detta innebär att det finns hyresgäster som kommer få både mer och mindre höjning än genomsnittet.

– Vi har alltid hyresgästernas bästa för ögonen när vi förhandlar hyrorna. Vår förhoppning inför förhandlingssäsongen har varit att hyresvärdarna vill vara med och ta ansvar för att även hyresgästerna ska få ta del av de goda ekonomiska förutsättningarna som råder, med låg inflation och låga räntor, säger Mohidin Abukar, förhandlare på Hyresgästföreningen region norra Skåne.

Höörs Fastighets AB äger och förvaltar över 400 lägenheter i Höör, vars hyresgäster Hyresgästföreningen är med och förhandlar hyrorna åt.

– Vi är nöjda att vi nu nått en uppgörelse. Som alltid innebär förhandlingen en avvägning mellan företagets behov och hyresgästernas intressen, säger Mohidin Abukar.

För mer information kontakta:
Mohidin Abukar, förhandlare på Hyresgästföreningen region norra Skåne: 010-459 17 14
Evalena Agertoft, förhandlingschef på Hyresgästföreningen region norra Skåne: 010-459 17 06