Nya hyror hos AB Bostäder klara

Det blir en hyreshöjning med i genomsnitt 0,71 procent för hyresgästerna hos AB Bostäder i Borås. Det står klart efter att de centrala parterna, Hyresgästföreningens riksförbund och SABO, har enats genom Hyresmarknadskommittén. De lokala parterna har gemensamt beslutat att differentiera höjningen inom beståndet och de nya hyrorna gäller retroaktivt från den 1 januari.

Före jul valde AB Bostäder att stranda årets hyresförhandling. Bolaget ansåg sig behöva 2 procent i hyreshöjning. Hyresgästföreningen ansåg att en höjning med 0,5 procent var mer rimlig givet företagets ekonomiska situation och allmänt goda omvärldsförutsättningar.

– Det är alltid tråkigt när vi inte kan komma överens lokalt. Positivt är ändå att den nu beslutade höjningen ger AB Bostäder goda förutsättningar att möta ett ökat kostnadstryck och samtidigt klara av sina åtaganden, säger Ann-Christin Josefsson, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Ringargatan, Tunnlandsgatan 13 och Tunnlandsgatan 15 får ingen höjning vilket innebär att övriga får 0,77 procent.

För en genomsnittlig tvårummare på 60 kvadratmeter som idag har en hyra på 5 121 kronor i månaden motsvarar en höjning med 0,77 procent 39 kronor i månaden.

För ytterligare upplysningar kontakta:
Ann-Christin Josefsson, förhandlare
010 – 459 14 26

Hyresgästföreningens regionala pressjour
072 – 211 65 41