Hyrorna för Edshus färdiga

Hyresgästföreningen och kommunägda Edshus AB har slutit avtal om hyrorna för nästa år. Bolaget yrkade på en hyreshöjning på 2,59 procent från den 1 januari på grund av stora underhållsbehov. Efter förhandlingen landade hyreshöjningen på 0,75 procent från den 1 mars.

– Det har varit tuffa och utdragna förhandlingar. Den stora diskussionen har kretsat kring vilket underhåll som måste göras, och på vilket sätt. Många av fastigheterna står inför större renoveringar, men under förhandlingarna lyfte vi att bolaget redan har höga kostnader för renoveringar. Vi är glada över att kunna presentera en uppgörelse som är bra för både hyresgästerna och bolaget, säger Hyresgästföreningens förhandlare Anja Augustsson i en kommentar.

Anja Augustsson säger att hon också är nöjd över att höjningen senareläggs till 1 mars istället för 1 januari. Detta för att undvika retroaktiva höjningar av hyran.

En genomsnittlig tvårummare på 60 kvadratmeter som idag har en hyra på 4 570 kronor i månaden får från och med 1 mars 2017 en höjning med 34 kronor i månaden.

För ytterligare upplysningar kontakta:
Anja Augustsson, förhandlare
076 – 798 08 58

Hyresgästföreningens regionala pressjour
072 – 211 65 41