Medling i hyresförhandlingar i Munkedal

–– Vårt bud skulle ge Munkedals Bostäder AB bland de högsta höjningarna i regionen i hyresförhandlingarna för 2017. Trots det väljer bolaget att föra förhandlingarna till medling.

Det konstaterar Hyresgästföreningens förhandlare Carl-Johan Öjeke sedan kommunala Munkbo alltså bestämt sig för att dra frågan om nästa års hyror till Hyresmarknadskommittén för medling.

Parterna inledde förhandlingarna långt ifrån varandra men har närmat sig en del. Munkbo krävde från början 1,97 procent men har backat till 1,5 procent. Hyresgästföreningen anser att bolaget kan klara sig med 0,9 procent.

När det gäller området Brudås har bolaget krävt en extra stor höjning på fem procent med motiveringen att hyrorna där ligger lägre än i andra områden. Det kravet har man sedan sänkt till fyra procent. Hyresgästföreningen anser också att hyrorna i Brudås ligger lägre och föreslår 2,5 procent i år och lika mycket nästa år.

–– Hyrorna i Brudås ligger aningen lägre men ska de höjas kräver vi att området lyfts ut och att man gör särskilda insatser där, säger Carl-Johan Öjeke.

Närmast väntar nu medling i den partssammansatta Hyresmarknadskommittén.

För ytterligare upplysningar kontakta:
Carl-Johan Öjeke, förhandlare
Telefon: 072 – 571 93 76

Hyresgästföreningens regionala pressjour
Telefon: 072 – 211 65 41