Hyresgästföreningen i Gränderna ordnar julfirande för sina hyresgäster

Den lokala hyresgästföreningen Gränderna i stadsdelen Gammelstad i Luleå tänker och agerar med ett socialt och medmänskligt ansvar. De arrangerar i år ett gemensamt och öppet julfirande på julafton. Det är ett sätt att visa på Hyresgästföreningens idé och tanke att värna om hyresgästerna och deras bästa. Ett boende är så mycket mer än bara tak över huvudet, det är ett hem och en trygghet.

" Många av oss tar julafton och umgänge för självklart, men så är det långt ifrån för alla. Frågan lyftes av en hyresgäst på området, vi såg ett behov, vi hittade en lösning, vi tog ett beslut och ska nu genomföra. Vi kommer tillsammans att äta julmat, se på Kalle Anka, umgås och ha trevligt tillsammans. Det är för oss en självklar insats att göra, säger ordförande för föreningen", Magnus Fredriksson.

"För oss handlar julen om glädje och gemenskap och kan vi på detta sätt bara få en enda person som inte behöver sitta ensam, så har vi uppnått något. Vi hoppas att vi dessutom kanske har startat något inom föreningen, så att fler hakar på till nästa år", säger Carina Hjelm, suppleant i föreningsstyrelsen.

Arrangemanget sker i gemensam lokal på Gränderna i Gammelstad med start kl. 14.45.

För mer frågor och information:

Magnus Fredriksson, ordförande Grändernas lokala Hyresgästförening, Gammelstad,

073-812 1092, magnusf@live.com