Stabil hyresuppgörelse för boende inom Båstadhem

Förhandlingarna är nu klara mellan Hyresgästföreningen och det kommunala bostadsbolaget Båstadhem. Det blev en tvåårsuppgörelse som innebär en höjning om 0,55 procent från och med den 1 januari 2017 och 0,65 procent från och med den 1 januari 2018. Detta är en låg och stabil uppgörelse som innebär trygghet för hyresgästerna.

– Vi har alltid hyresgästernas bästa för ögonen när vi förhandlar hyrorna. Vår förhoppning inför förhandlingssäsongen har varit att hyresvärdarna vill vara med och ta ansvar för att även hyresgästerna ska få ta del av de goda ekonomiska förutsättningarna som råder, med låg inflation och låga räntor, säger Emma Nilsson, förhandlare på Hyresgästföreningen region norra Skåne.

Båstadhem äger och förvaltar omkring 830 lägenheter i Båstad kommun, vars hyresgäster Hyresgästföreningen är med och förhandlar hyrorna åt.

– Vi är nöjda med att göra ytterligare en uppgörelse som ligger i linje med den etablerade nivån. Det är dessutom en tvåårsuppgörelse som ger trygghet och stabilitet åt hyresgästerna då de redan nu vet sin hyra två år framåt, säger Emma Nilsson.

För mer information kontakta:
Emma Nilsson, förhandlare på Hyresgästföreningen region norra Skåne: 010-459 17 11


Emma Nilsson, förhandlare på Hyresgästföreningen region norra Skåne. Foto: Mikael Malmborg