Låg hyreshöjning för boende inom Rikshem i Helsingborg

Hyresgästföreningen region norra Skåne och Rikshem i Helsingborg har nått en överenskommelse i förhandlingen om 2017 års hyror. Uppgörelsen omfattar 3 184 lägenheter i Helsingborg och den genomsnittliga höjningen blir 0,69 procent från den 1 januari 2017.

– Vi är väldigt glada att vi nu nått en uppgörelse med Helsingborgs största privata fastighetsbolag och konstaterar att förhandlingen präglats av en god vilja att enas på en för alla parter rimlig nivå, säger Björn Agertoft, förhandlare på Hyresgästföreningen region norra Skåne.

Höjningen kommer att variera mellan olika lägenheter beroende på faktorer som läge och standard. Detta innebär att det finns hyresgäster som kommer få både mer och mindre höjning än genomsnittet.

– Vi arbetar alltid för rättvisa och för hyresgästernas bästa. Vår förhoppning inför förhandlingssäsongen har varit att hyresvärdarna vill vara med och ta ansvar för att även hyresgästerna ska få ta del av de synnerligen goda ekonomiska förutsättningarna som råder, med låg inflation och låga räntor, säger Björn Agertoft.

För mer information kontakta:
Björn Agertoft, förhandlare på förhandlare på Hyresgästföreningen region norra Skåne: 010-459 17 05
Mujo Mujanovic, förhandlare på Hyresgästföreningen region norra Skåne: 010-459 17 33