Stabil hyresuppgörelse för boende inom Landskronahem

Hyresgästföreningen region norra Skåne och det kommunala bostadsbolaget Landskronahem har idag, den 7 december, nått en överenskommelse om hyreshöjning för 2017 och 2018. Uppgörelsen innebär att hyrorna inom Landskronahem den 1 januari 2017 höjs med i genomsnitt 1,3 procent (0,7 procent för 2016 och 0,6 procent för 2017)* Den 1 januari 2018 höjs hyrorna med i genomsnitt 0,5 procent.

– Vi har alltid hyresgästernas bästa för ögonen när vi förhandlar hyrorna. Vår förhoppning inför förhandlingssäsongen har varit att hyresvärdarna vill vara med och ta ansvar för att även hyresgästerna ska få ta del av de synnerligen goda ekonomiska förutsättningarna som råder, med låg inflation och låga räntor, säger Emma Nilsson, förhandlare på Hyresgästföreningen region norra Skåne.

Landskronahem äger och förvaltar omkring 4 000 lägenheter i Landskrona kommun.

– Vi är nöjda att vi nu nått en uppgörelse. Som alltid innebär förhandlingen en avvägning mellan företagets behov och hyresgästernas intressen. Detta är dessutom en flerårig uppgörelse som ger trygghet och stabilitet åt hyresgästerna då de redan nu vet sin hyra två år framåt, säger Emma Nilsson.

Hyresgästerna kommer att få ytterligare information inom kort, då Hyresgästföreningen tillsammans med Landskronahem skickar ut ett brev med information om hur stor höjningen blir för var och en.

För mer information kontakta:
Emma Nilsson, förhandlare på Hyresgästföreningen region norra Skåne: 010-459 17 11
Evalena Agertoft, förhandlingschef på Hyresgästföreningen region norra Skåne: 010-459 17 06

Fotnot
*Parterna nådde ingen överenskommelse för 2016 års hyror i samband med de förhandlingar som fördes då. Den idag träffade uppgörelsen inkluderar även 2016 års hyresförhandling.