Nya hyrorna klara för KKB Kävlinge

Förhandlingarna är nu klara mellan Hyresgästföreningen och KKB Fastigheter i Kävlinge. Från och med den 1 januari 2017 höjs hyrorna med i genomsnitt 0,62 procent.

Höjningen kommer att variera mellan olika lägenheter beroende på faktorer som läge och standard. Det kallas att höjningen differentieras. Detta innebär att det finns hyresgäster som kommer få både mer och mindre höjning.

– Vi har alltid hyresgästernas bästa för ögonen, när vi förhandlar hyrorna. Vår förhoppning inför förhandlingssäsongen har varit att hyresvärdarna vill vara med och ta ansvar för att även hyresgästerna ska få ta del av de goda ekonomiska förutsättningarna som råder, med låg inflation och låga räntor, säger Peter Olsén, förhandlare på Hyresgästföreningen region norra Skåne

KKB Fastigheter äger och förvaltar omkring 2 500 lägenheter i Kävlinge kommun, vars hyresgäster Hyresgästföreningen är med och förhandlar hyrorna åt.

– Vi är nöjda att vi nu nått en uppgörelse. Som alltid innebär förhandlingen en avvägning mellan företagets behov och hyresgästernas intressen, säger Peter Olsén.

För mer information kontakta:
Peter Olsén, förhandlare på Hyresgästföreningen region norra Skåne: 010-459 17 38
Evalena Agertoft, förhandlingschef på Hyresgästföreningen region norra Skåne: 010-459 17 06