Höganäshems nya hyror är klara

Förhandlingarna är nu klara mellan Hyresgästföreningen och det kommunala bostadsbolaget Höganäshem. Från och med den 1 januari 2017 höjs hyrorna med i genomsnitt 0,50 procent, vilket är en låg höjning.

Höjningen kommer att variera mellan olika lägenheter beroende på faktorer som läge och standard. Det kallas att höjningen differentieras. Detta innebär att det finns hyresgäster som kommer få både mer och mindre höjning än genomsnittet.

– Vi har alltid hyresgästernas bästa för ögonen. Vår förhoppning inför förhandlingssäsongen har varit att hyresvärdarna vill vara med och ta ansvar för att även hyresgästerna ska få ta del av de synnerligen goda ekonomiska förutsättningarna som råder, med låg inflation och låga räntor, säger Emma Bülow, förhandlare på Hyresgästföreningen region norra Skåne

Höganäshem äger och förvaltar omkring 1 400 lägenheter i Höganäs kommun, vars hyresgäster Hyresgästföreningen är med och förhandlar hyrorna åt.

– Nivån ligger i linje med de förväntningar vi har på årets förhandlingar. Låg inflation och låga räntor gjorde det möjligt att hålla höjningen nere även detta året. Det känns bra att både vi och bolaget har den uppfattningen, säger Hyresgästföreningens förhandlare Emma Bülow.

För mer information kontakta:
Emma Bülow, förhandlare: 070-692 64 17, 010-459 17 15
Evalena Agertoft, förhandlingschef: 010-459 17 06Emma Bülow, förhandlare på Hyresgästföreniongen region norra Skåne. Foto: Maria Proberg