Dalarnas första hyresförhandling klar

Hyresförhandlingen i Rättvik är avslutad och uppgörelsen landade på en hyreshöjning 0,47 % i snitt. Hyresgästföreningen är nöjd med förhandlingen som de tycker ligger i linje med årets förväntningar.

Rättvik. Förhandlingen mellan Hyresgästföreningen och RFAB resulterade i en hyreshöjning på i snitt 0,47 % under 2017, Hyresgästerna kommer få en hyreshöjning mellan 0,3% och 0,6%, för de hyresrätter som får 0,6% i höjning ingår hushållsel i hyran.Hyresgästföreningens förhandlare är nöjd med förhandlingen och tycker samtidigt att RFAB tar ansvar för en sund hyresutveckling.

- Vi har haft en god dialog tillsammans med RFAB och kommit fram till en bra överenskommelse som är bra för både hyresgästen och bolaget, det här visar på ett ansvarstagande från RFAB. Hade inte skattesubventionen för vindkraftsel tagits bort hade uppgörelsen kunnat vara ännu lägre, säger John Oknelid förhandlare Hyresgästföreningen.

Det är det gynnsamma ekonomiska läget för fastighetsbolag, med låg ränta och låg kostnadsutveckling som möjliggör den låga hyreshöjningen. Hyresgästföreningen har inför årets förhandlingsomgång uttryckt att man förväntar sig att årets yrkanden på hyreshöjningar ska vara låga sett till de rådande ekonomiska förutsättningarna.

- Den här överenskommelsen bekräftar våra förväntningar på låga uppgörelser inför årets förhandlingsomgång. För oss är det viktigt att hyresgästerna får ta del av den goda ekonomin som råder på samma sätt som de tidigare fått vara med och stöttat bolaget i svårare ekonomiska situationer, säger John Oknelid.

Kontaktperson
John Oknelid
Förhandlare
010 - 459 15 89