Ny arena på Första Långgatan – Läs programmet

Nu kan du läsa programmet på hemsidan för nya Arena: Första Lång som är en mötesplats med hemmet som utgångspunkt.

Den här veckan får arenan besök av bland annat Miljöpartiet i Göteborgs vice ordförande Ulf Kamne och det nystartade jämställdhetsnätverket Maktsalongen. Längre fram i vår blir det föreläsningar om terrorism, lokal samverkan, boinflytande och sociala medier.

-Tanken med arenan är att erbjuda en plats för oväntade möten och samverkan, gärna kring frågor som rör hemmet och bostaden, som är de frågor som ligger Hyresgästföreningen närmast om hjärtat. Innehållet styrs delvis av vilka förfrågningar vi får in och det är allt mellan himmel och jord, säger Erik Normark som är programansvarig för arenan.

Arena: Första Lång är ett led i Hyresgästföreningens förnyelsearbete som leds av Anna Lönn Lundbäck, regionchef för Hyresgästföreningen i västra Sverige.

-För att nå hållbara lösningar för bostadbyggande, renoveringar och trygga bostadsområden behöver vi samverka mera. Vår förhoppning är att en permanent mötesplats för hem och boendefrågor ska öka förståelsen för varandras behov och bidra till innovation inom bostadssektorn, säger Anna. 

Om arenan

Arena: Första Lång är en publik del av Hyresgästföreningens nya regionkontor, öppen för allmänhet och samhällsaktörer att besöka och arrangera aktiviteter i med teman kring hem, trygghet och samhällsutveckling. Lokalen rymmer 150 personer, restaurangen Kök:17 samt Hem & Hyras lokalredaktion. Adressen är Första Långgatan 17 B. 

Läs programmet och boka arenan

www.arenaforstalang.se kan du läsa programmet och ansöka om att låna eller hyra arenan.