Låg hyreshöjning för boende inom AB Kvidingebyggen

Förhandlingarna är klara mellan Hyresgästföreningen och det kommunala bostadsbolaget AB Kvidingebyggen. Från och med den 1 januari 2017 höjs hyrorna med i genomsnitt 0,27 procent, vilket är en låg höjning.

Höjningen för 2017 bestämdes redan i förra årets förhandling och kommer att bestå i 2,48 kronor per kvadratmeter. Det innebär att en 75 kvadratmeter stor lägenhet kommer att få en hyreshöjning på 15,5 kronor per månad.

– Nivån ligger i linje med de förväntningar som vi har på 2017 års förhandling. Vi har både låg inflation och låga räntor, säger Björn Agertoft, förhandlare på Hyresgästföreningen region norra Skåne.

– Vi arbetar alltid för rättvisa och för hyresgästernas bästa. Vår förhoppning inför förhandlingssäsongen är att även andra hyresvärdar vill vara med och ta ansvar så att också hyresgästerna kan få ta del av de goda ekonomiska förutsättningarna som råder, säger Agertoft.

Kvidingebyggen ägs av Åstorps kommun och förvaltar omkring 400 lägenheter, vars hyresgäster Hyresgästföreningen är med och förhandlar hyrorna åt.

För mer information kontakta:
Björn Agertoft, förhandlare på Hyresgästföreningen region norra Skåne: 010-459 17 05