Ny app ska öka kunskapen om hyresrätt

I morgon den 23 september lanserar Hyresgästföreningen den digitala frågesporten "Hyresquizet". I den nya gratis-appen som laddas ner till telefon eller surfplatta kan den vetgirige testa sina kunskaper om vilka rättigheter och skyldigheter man har som hyresgäst.

Är det tillåtet att grilla på balkongen? Är det okej att måla om i lägenheten utan att fråga hyresvärden? Det är några av frågorna som man får svar på genom att använda Hyresgästföreningens nya app för telefon och surfplatta. Spelaren får svara på tio vardagsfrågor som har att göra med boende i hyresrätt och får på så vis chans att lära sig mer om hyresjuridik.

– Vi tror att många hyresgäster kommer att uppskatta appen som ett roligt sätt att lära sig mer om sina rättigheter och vad som gäller i hyresrätt. Förhoppningsvis finns det många frågor som hyresgästerna kommer ihåg och har nytta av, säger Linnea Karlsson, kommunikatör på Hyresgästföreningen norra Skåne och som är en av initiativtagare till appen.

Idén kommer från Hyresgästföreningen region norra Skåne, men appen kan användas av hyresgäster i helalandet.

– Vi vill att fler ska känna till sina rättigheter och att det är möjligt att påverka sin boendesituation, säger Linnea Karlsson.

För att så många som möjligt ska ha glädje av Hyresquizet kommer Hyresgästföreningen att marknadsföra appen i sociala medier. Man kommer även kunna träffa representanter från Hyresgästföreningen som har med sig appen i bostadsområdena och ute på stan.

– Vänner kan utmana varandra och dela sitt resultat på exempelvis Facebook. Och skulle du upptäcka att du inte har superbra koll på hyresjuridiken så kan du alltid ta hjälp av Hyresgästföreningen, säger Linnea Karlsson, kommunikatör på Hyresgästföreningen.

Hyresquizet finns för nedladdning på Iphone och Android samt surfplatta i hela landet.

För mer information, kontakta:Linnea Karlsson, kommunikatör Hyresgästföreningen region norra Skåne: 070-209 43 13