Dyrt vatten och avlopp i Lessebo

Årets Nils Holgersson rapport gällande vatten och avlopp visar att det återigen är Lessebo kommun som har dyrast avgift i Kronobergs län.


Lessebo kommun toppar fortfarande listan som den dyraste kommunen i Kronoberg för vatten och avlopp. Bor man i en typlägenhet på 67 kvadratmeter betalar man drygt
6 200 kronor om året. Länets billigaste kommun är Markaryd. Man betalar 2 659 kronor mer om året i Lessebo, än i Markaryd.

– Här finns det mycket pengar att spara. Blir hyresgästerna mer uppmärksamma på detta så kommer kommuner som Lessebo att få problem i längden, säger Anita A-son Landegren, vice ordförande i Hyresgästföreningen region Sydost.

Avgifterna för vatten och avlopp har, för fjärde året i rad, ökat tre gånger mer än
inflationen. Trots att ingen av kommunerna i Kronoberg har höjt avgiften i år är det stora summor för människor.
– Självklart förstår jag att det kostar kommunerna mycket pengar med vatten och avlopp, men någon rim och reson får det väl ändå vara. 6 200 kronor om året är väldigt mycket pengar för många hyresgäster, säger Anita A-son Landegren.


För mer information kontakta:

Anita A-son Landegren, vice ordförande Hyresgästföreningen Sydost

Telefon: 0733-49 64 52

Fakta om undersökningen:

I Nils Holgerssongruppens undersökningar ”förflyttas” en bostadsfastighet genom landets samtliga 290 kommuner för att jämföra kostnader för sophämtning, vatten och avlopp, el och uppvärmning. Rapportens syfte är att redovisa de prisskillnader som finns mellan olika kommuner och målet är att skapa debatt som kan leda till sänkta priser för kunderna. Hela undersökningen finns på www.nilsholgersson.nu
Undersökningen bygger på Svenskt Vattens taxestatistik för 2016.