Ännu ett nytt medlemsrekord i västra Sverige

Redan i mitten av oktober nådde Hyresgästföreningen i västra Sverige målet att få ytterligare 1 000 nya medlemmar under 2015. När nyårsklockorna ringde kunde regionen konstatera att över 2 000 nya medlemmar tillkommit under året.

  • Det känns fantastiskt härligt att vår region växer så det knakar och att vi ännu en gång slår nya medlemsrekord, säger Tony Praetorius, enhetschef för medlemsutveckling i regionen, som konstaterar att med hårt arbete och bra förutsättningar lyckas man alltid.

När år 2014 avslutades hade regionen, som omfattar 13 kommuner i Göteborgsregionen, 71 657 medlemmar. Redan det var all time high och innebar dessutom att det årets mål inte bara uppnåddes utan också överträffades.

Men under förra året slogs det tidigare rekordet med hästlängder. På nyårsafton 2015 kunde Tony Praetorius räkna in 2 153 fler medlemmar än nyårsaftonen innan. Det innebär att 73 801 västsvenska hyresgäster nu är medlemmar i Hyresgästföreningen.

Bakom framgångarna ligger enligt Tony Praetorius ett mycket målmedvetet och strukturerat arbete från regionens medlemsrekryterare.

  • Det har varit avgörande att samtliga våra rekryterare har varit i tjänst, haft tydliga mål och självklart haft en positiv inställning för regionens bästa, säger han och tror också att det faktum att bostadsbristen blivit en allt hetare politisk fråga bidragit till framgångarna.
  • Vi mår underbart bra just nu och njuter varje dag då vi har förmånen att vara därute hos det viktigaste vi har, våra medlemmar. Att varje dag i ur och skur få träffa alla dessa fantastiska människor bakom varje dörr, höra historierna och där också få berätta om vad vi tillsammans kan uträtta i frågan om det viktigaste en människa kan ha, ett hem.

Tony Praetorius är övertygad om att den positiva medlemsutvecklingen fortsätter även i år.

  • Nu ser vi framåt för att göra 2016 till det bästa året någonsin. Vi vill samtidigt slå ett slag för vår nya mötesplats Arena Första Lång där vi nu får möjligheten att arbeta mycket bredare med medlemsutveckling tillsammans med alla våra föreningar, förtroendevalda, övriga enheter och självklart också externa aktörer.

Arena Första Lång som både innehåller ett nytt regionkontor och stora öppna ytor för olika typer av evenemang ska vara klar för inflyttning under februari månad.