Hyrorna klara för nya hyresrätter

SALA. För ett år sedan ville politikerna i Sala sälja allmännyttiga hyresrätter för att ha råd att bygga nytt. Det blev ingen försäljning men nu byggs ändå nya hyresrätter. Idag kan Hyresgästföreningen dessutom presentera de hyrorna för de planerade lägenheterna i kvarteret Kronparken.

Husen som Salabostäder ska bygga i Kronparken är Kombohus mini, en form av koncepthus framtagna av SABO. Det blir totalt 80 lägenheter 40 st 1:or på 35 kvm, hyra 4 900 kr/mån och 40 st 2:or på 45 kvm, hyra 6 100 kr/mån.

- Det är glädjande att Salabostäder visar att det går att bygga utan att sälja ut delar av sitt bostadsinnehav och vi tror att nyproduktionen kommer att bli ett välkommet tillskott till bostadsbeståndet i Sala, säger Lena Jansson Nordin, förhandlare på Hyresgästföreningen region Aros-Gävle.

Rolf Meiding var en av dem som engagerade sig mot försäljningen av allmännyttiga bostäder i Sala. Idag är han glad över att det byggs nytt i Sala.

- Vi är glada över att det byggs nya smålägenheter med rimliga hyror i Sala. Det ger ungdomar möjlighet att flytta hemifrån och äldre möjligheten att sälja villan och flytta till något mindre, säger Hyresgästföreningen i Salas ordförande Rolf Meiding. 

Lena Jansson Nordin, förhandlare, 010 - 459 13 53