Regionens billigaste elnät i Lidköping

Bor du i Lidköping? Grattis! Din elnätsavgift för 2016 har sänkts med drygt fyra procent. Lidköping är en av två kommuner i hela Västra Götaland där avgiften för elnät faktiskt sänkts i år. Det visar en delrapport i den så kallade Nils Holgersson-undersökningen som släpptes idag.

– En riktigt glädjande nyhet! Att taxor och avgifter sänks är vi inte bortskämda med, säger Lennart Derehag, ordförande för Hyresgästföreningen BohusÄlvsborg-Skaraborg.

Lidköping utmärker sig på flera sätt vad gäller elnätsavgiften. På fem år har avgiften ökat med knappt fem procent, vilket är den tredje lägsta sammanlagda ökningen i regionen. Sammantaget innebär detta att Lidköping har lägst elnätsavgift i hela Västra Götaland. Sänkningen berör kunder hos kommunens i särklass största elnätsoperatör, Lidköping Elnät.

Hyresgästföreningen anser att både kommunala och privata leverantörer måste vara återhållsamma med taxehöjningar, eftersom taxor och avgifter utgör ungefär en tredjedel av en normal lägenhetshyra. Detta är särskilt viktigt när det gäller elnätsavgiften eftersom det saknas konkurrens mellan leverantörer.

– Vi hoppas nu att Lidköping har startat en trend där alla elnätsoperatörer i regionen verkligen ser över sina avgifter. Kommunen har visat att det faktiskt går att hålla tillbaka taxe- och avgiftsökningar. Ett stort grattis är på sin plats, både till kommunen och till alla boende i Lidköping, avslutar Lennart Derehag.


För ytterligare upplysningar kontakta:
Lennart Derehag, ordförande
Telefon 070 – 265 81 95

Hyresgästföreningens regionala pressjour
0722 – 11 65 41