Jonas Nygren ny förbundschef för Hyresgästföreningen

Jonas Nygren tillträder som förbundschef för Hyresgästföreningen den 1 oktober. Han var fram till och med november 2015 kommunstyrelsens ordförande i Sundbybergs stad och har lång erfarenhet av folkrörelsearbete, politik och näringsliv.

De senaste sex åren har Jonas Nygren varit kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg, Sveriges snabbast växande kommun. Han har lång erfarenhet av bostadsfrågor, både som politiker, debattör och som deltagare i en arbetsgrupp hos Ingenjörsvetenskapsakademin med inriktning ”Framtidens goda stad”.
 
Jonas Nygren är 38 år, född i Fagersta i Västmanland men uppvuxen i Helsingborg. Han har tidigare bland annat arbetat som organisationschef för stiftelsen Sverige i Europa, varit central samordnare på Forum för samhällsbyggare och kommunikationsrådgivare på kommunikationsbyrån Springtime

-I Jonas Nygren får Hyresgästföreningen en förbundschef med bred kunskap om bostadspolitik och stor förståelse för de utmaningar samhället står inför, säger Marie Linder, förbundsordförande för Hyresgästföreningen.

-Jonas Nygren är en sann folkrörelsemänniska med ett brett nätverk och en bred samhällspolitisk bas att luta sig mot. Han är en modern och pragmatisk ledare och kommer att vara en stor tillgång i Hyresgästföreningens framtidsarbete, inte minst i samarbetet med personalen för att utveckla vår organisation, säger Marie Linder.

Jonas Nygren efterträder Jan Johnsson som slutar efter åtta år som förbundschef. I rollen som förbundschef ingår att vara huvudansvarig för Hyresgästföreningens 850 anställda tjänstemän över hela landet, däribland 9 regionchefer och 7 enhetschefer på förbundskontoret.

-Det känns roligt att få vara med i arbetet med att stärka och utveckla Hyresgästföreningen, Sveriges största och i min mening viktigaste folkrörelse, säger Jonas Nygren.

-Hyresgästföreningen är en partipolitiskt obunden organisation som arbetar för hyresgästers och hyresrättens bästa. Med den erfarenhet och det kontaktnät jag har över parti- och samhällsgränser hoppas jag kunna vara med och utveckla organisationen till att bli ännu mer betydelsefull.

-I Hyresgästföreningen finns en bred kompetens som används för att förbättra tillvaron för både dagens och morgondagens hyresgäster. Det är därför med både nyfikenhet och ödmjukhet jag ser fram emot samarbetet med Marie Linder, alla förtroendevalda och organisationens anställda, säger Jonas Nygren.

Jonas Nygren deltar i Hyresgästföreningens arrangemang Bostadskongressen 2016 den 24 maj och under Hyresgästföreningens seminarier i Almedalen den 6 juli.

För mer information kontakta:

Marie Linder förbundsordförande Hyresgästföreningen 070-546 26 94

Jonas Nygren tillträdande förbundschef Hyresgästföreningen 070-957 37 67