Välkommet besked från SABO - Anders Nordstrand utsedd till ny vd

Anders Nordstrand har idag utsetts till ny vd för SABO, de allmännyttiga bostadsbolagens samarbetsorganisation.

-Vi gratulerar SABO till att ha utsett en vd som, precis som sin föregångare Kurt Eliasson, har ett genuint intresse för hyresrättens framtid och som till fullo ser nyttan med allmännyttan, säger Marie Linder, förbundsordförande Hyresgästföreningen, i en kommentar.

-Bostadsbristen har kanske aldrig varit större än idag och vi är alla eniga om att bostadsbyggandet måste öka över hela landet. Samtidigt är trycket för att slå hål på den svenska modellen med gemensamt förhandlade hyror starkt från flera håll. Då är det viktigt att SABO fortsätter vara tydliga och ser vikten av aktiva och handlingskraftiga kommunala bostadsbolag och ett utvecklat arbete med den svenska hyresmodellen.

-Jag känner Anders Nordstrand som en samarbetsfokuserad och pragmatisk vd för Mimer och är övertygad om att hans genuina intresse för allmännyttan kommer vara en stor tillgång i hans nya uppdrag som vd för SABO, säger Marie Linder.

-Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete och vill också passa på att tacka Kurt Eliasson för ett gott arbete under hans tid som vd.

För mer information, kontakta:

Marie Linder, förbundsordförande Hyresgästföreningen 070-546 26 94