Ny ordförande i Hyresgästföreningen i Karlstad

Elisabeth Qvarnström, 29 år, boende i Kronoparken i Karlstad är ny ordförande för Hyresgästföreningens Karlstadsförening.

- Jag ser fram emot att fortsätta Hyresgästföreningens viktiga arbete för rättvisa villkor förhyresgästerna. Nu närmast kommer vi fortsatt att lägga stora resurser på att stoppa kommunen från att ta hyresgästernas pengar från KBAB, säger Elisabeth Qvarnström.

Engagemanget i föreningar har funnits länge hos Elisabet Qvarnström. Tidigare har hon bland annat varit vice ordförande Karlstads Studentkår.

- Att komma in som ny förtroendevald i Hyresgästföreningen ser jag som en fördel. Jag kan se på problem och utmaningar med nya fräscha ögon. Min erfarenhet från annan idéburen verksamhet gör att jag känner mig väl förberedd inför ansvaret. Jag brinner för att engagera och organisera andra människor och tror att jag kan bidra med mycket i Karlstadföreningen, säger Elisabeth Qvarnström.

Även om Elisabeth Qvarnström blir ny i styreslen har hon länge varit med i Hyresgästföreningen som medlem.

- Hyresgästföreningen behövs för att kämpa för hyresgästernas rättigheter. Gång på gång märker jag hur viktig vår förening är eftersom det är så många av våra medlemmar som får hjälp av vår juridiska avdelning, säger Elisabeth Qvarnström.

Elisabeth Qvarnström är en 29-årig småbarnsmamma som bor i Kronoparken i Karlstad. Förutom familj och engagemanget i Hyresgästföreningen jobbar hon som studentombud på Karlstads Studentkår.

Jag är väldigt effektiv när det gäller min tid för att hinna med allt, säger Elisabeth Qvarnström.

Hon efterträder tidigare ordförande Valerija Varga som kommer finnas kvar i föreningen som stöd för den nya ordföranden.

- Vi har många viktiga frågor att jobba vidare med. Bland annat måste vi fortsätta att jobba för att Karlstads kommun inte ska ta hyresgästernas pengar från KBAB. Sedan har vi på grund av det stora medlemsantalet i föreningen börjat utreda om vi ska dela upp föreningen i flera lokalföreningar, säger Elisabeth Qvarnström.