VKAB begär alldeles för höga vinster

Idag har Hyresgästföreningen och Växjöbostäder förhandlat om hyrorna i de nya studentbostäderna utan att komma överens. De direktiv som Växjöbostäder fått av moderbolaget VKAB innebär att hyrorna blir för höga så att investeringsstödet blir verkningslöst. Det tror vi inte är regeringens avsikt med stödet. Att vi inte har kommit överens kan innebära att investeringsstödet uteblir.

Tillsammans med studenterna arbetar vi för att det ska bli rättvisa och rimliga hyror i de nyproducerade studentbostäderna.

Att ett studentrum i en lägenhet med 3 studenter som delar kök, vardagsrum och badrum ska kosta studenten cirka 5 100 kr per månad är orimligt. Ett rum och kök på 43 kvadratmeter kommer att kosta 7 965 kronor per månad, två rum och kök 60 kvadratmeter 10 337 kronor per månad.

Från Hyresgästföreningens och Linnéstudenternas sida anser vi att VKAB måste ta Växjöbostäders allmännyttiga uppdrag seriöst och att bolagen börjar fundera över hur vi tillsammans ska hitta den bästa lösningen, med rimliga hyror, för framtiden.

För mer information kontakta:

Susanne Filipsson Erika Angelsmark
Email: sus_f_o@hotmail.com
Telefon: 070-159 97 12
Ordförande i Hyresgästföreningens förhandlingsdelegation 

Erika Angelsmark
Email: Erika.Angelsmark@linnestudenterna.se
Telefon: 070-481 99 53  
Representant för studenterna i förhandlingsdelegationen