Visa att du väntat nog med #Bygghyres

I dag sätts människors livskvalitet och drömmar i vänteläge på grund av bristen på bostäder. För att skapa engagemang kring bostadsfrågan drar vi igång #bygghyres, en kampanj där mottagaren kan visa sitt stöd för bostadsfrågan genom att ”bostadifiera” sin profilbild i sociala medier.

– Vi har tagit initiativet till #bygghyres för att visa att det är väldigt många som är trötta på att vänta på att det byggs tillräckligt med bostäder, säger Dan Nicander, regionchef på Hyresgästföreningen, region södra Skåne.

Snabbt ökande befolkning och stor bostadsbrist leder till stora utmaningar de kommande åren på bostadsmarknaden. Med #bygghyres vill Hyresgästföreningen skapa engagemang kring bostadsfrågan och sätta press på politiker och makthavare att ta tag i ett växande samhällsproblem. 

Kampanjen har tagits fram i samarbete med nystartade byrån Letsgrowit.

–  Det är spännande som nystartad byrå att få arbeta tillsammans med Hyresgästföreningen för att öka uppmärksamheten på bostadsbristen genom att inspirera personer till att sprida ett gemensamt budskap i sociala medier, säger David Larencranz, projektledare på Letsgrowit.

För mer information, kontakta:
Dan Nicander, regionchef Hyresgästföreningen, region södra Skåne, tel. 0104-59 23 02
Leonard Axelsson, Digital strateg, Letsgrowit, tel: 08-559 25 990
Susanna Melanchta, kommunikatör Hyresgästföreningen, region södra Skåne, tel. 0104-59 23 37  


Se kampanjen på 
www.bygghyres.nu eller i sociala medier under hash-taggen #bygghyres


Fakta: 
Kampanjen går under samlingsnamnet #bygghyres och utgår från kampanjsidan www.bygghyres.nu. Genom att sakffa avataren och delge sin bodröm under #bygghyres på Facebook, Instagram och Twitter är deltagarna med och tävlar om en månadshyra.