Kopparstaden höjer hyrorna med 0,3%

Förhandlingen för Kopparstadens hyror 2016 är avslutade och resulterar i en höjning på 0,3%. Hyresgästföreningen är nöjd mer överenskommelsen som ligger i linje med tidigare hyreshöjningar i Dalarnas län.

Resultaten i årets hyresförhandling fortsätter att ramla in och i Falun har Hyresgästföreningen enats med Kopparstaden om en ny hyra för 2016. Hyreshöjningen på 0,3% motsvarar 18 kronor per månad för en lägenhet på 70 kvm. Den nya hyresnivån ligger i linje med tidigare överenskommelser i Dalarna, Hyresgästföreningen välkomnar resultatet som de anser är rimligt.

-Vi har gjort en bra förhandling och det är en bra överenskommelse för hyresgästerna. Det är en låg hyreshöjning och den ligger i linje med tidigare överenskommelser i Dalarna. Kopparstaden har en bra ekonomi och den här förhandlingen har sett till att även hyresgästerna får ta del av det, säger John Oknelid förhandlare Hyresgästföreningen

Hyresgästföreningen har innan förhandlingen försökt påverka bolagets ledning och styrelse att vara återhållsamma med sina yrkanden i årets hyresförhandling. Bland annat har föreningen skickat skrivelser för att påvisa för bolaget hur en hyreshöjning slår mot hyresgästerna.

-Vi har riktat in vårt påverkansarbete mot Kopparstaden och deras ägare för att påvisa att det inte finns något behov av att göra en större hyreshöjning och det kan vi se resultatet av idag. För oss är det viktigt att bolaget ger tillbaka till hyresgästerna när ekonomin tillåter i form av en ytterst återhållsam hyreshöjning. Vi är glada att Kopparstaden också ser det, säger John Oknelid

Kontaktperson

John Oknelid
Förhandlare
070-2794047