"Borlänge hjälper"!

Borlänge hjälper!

Hittills har vi nu samlat in över 12.000 kronor i ”Borlänge hjälper”! Alla pengar finns nu hos UNHCR, FN:s flyktingorgan.

På aktiviteten i söndags fick vi fick in närmare 10 000 kr på två timmar och ett berg med kläder, skor, jackor, mjukisdjur, blöjor och välling. Sakerna och kläderna hämtades av föreningen Baytona, som skänker allt vidare.

-Helt otroligt och vi är så glada, säger Frida Lacis, initiativtagare och ärendehandläggare på Hyresgästföreningen. Det var fullt med aktiviteter; ansiktsmålning, hoppborg, försäljning av somaliska piroger, tal av bland andra Jan Bohman, kommunalråd i Borlänge och Patrik Andersson, Somalia Bandy.

-Det här är vårt sätt att visa solidaritet och stöd med människor i Europa som har det svårt just nu, säger Frida. Vi kommer att hålla "Borlänge hjälper" levande så länge som möjligt och vi kommer att planera in fler evenemang inom kort. Om något företag, förening eller enskild vill ansluta, eller har idéer så får de gärna kontakta oss på Hyresgästföreningen. Andra orter får gärna ”utmana” oss och göra liknande arrangemang! Och det går fortfarande att skänka pengar - gå in på Facebook och leta upp Borlänge hjälper.

-Vi vill skicka ett varmt tack till alla som ställde upp under dagen, avslutar Frida.

För mer information – kontakta Frida Lacis, tfn 070-2489542 eller Annakari Berglund, 070-695 69 66, båda på Hyresgästföreningen