Kvinna fick bo kvar – värden tog tillbaka påstådd olovlig andrahandsuthyrning

Den kvinnliga hyresgästen fick en chock när hon läste brevet om uppsägning från sin hyresvärd. Orsaken till uppsägningen vara att värden hävdade att kvinnan olovligt hyrt ut sin lägenhet i andra hand.

Hyresgästen förstod inte vad anklagelsen kom ifrån. Hon hade själv bott i lägenheten hela tiden. Som medlem kunde hon vända sig till Hyresgästföreningen där hon fick hjälp av juristen, Malou Gamborn.

Hyresvärden grundande sitt påstående om olovlig andrahandsuthyrning på att andra personer varit skrivna på adressen. Detta kunde förklaras med att hyresgästen under kortare perioder haft familjemedlemmar som inneboende i sin lägenhet. Efter ett förberedande möte i hyresnämnden tog hyresvärden tillbaka sitt krav på uppsägning. Parterna var överens om att det skett ett missförstånd.

­- Hyresgästen tog beskedet om uppsägningen väldigt hårt och därför blev honbåde glad och lättad när jag berättade för henne att den återkallats. Det känns alltid bra att kunna hjälpa våra medlemar att ta tillvara på sina rättigheter som hyresgäster. Det är samtidigt positivt att hyresvärden i det här fallet medgav att det skett ett missförstånd, säger Malou Gamborn, jurist på Hyresgästföreningen i södra Skåne.

För mer information kontakta:
Malou Gamborn, jurist, 010-459 23 18
Pernilla Berthelot, kommunikatör, 010-459 23 06