Det är människorna som ser till att det blir en folkfest

Det är människorna själva som står för det viktiga och ser till att det verkligen blir en folkfest. Det vi kan bidra med är en viss struktur så att allting funkar.Det menar Amanda Peterson, projektkoordinator för årets Megaloppis i Majorna.

Amanda har tidigare haft flera olika arbetsuppgifter inom Hyresgästföreningen, bland annat som medlemsrekryterare. Men sedan några månader tillbaka är hon halvtidsanställd som projektkoordinator hos Hyresgästföreningen. Uppdraget är samordna och göra det möjligt att genomföra årets Megaloppis.

- Det här är ju i viss mån en självgående grej men i och med att Megaloppis har växt är det viktigt att allt funkar runtomkring och min uppgift är att ha en övergripande roll och se till att allt rullar på, säger Amanda.

- Bland annat har vi träffat ett stort antal samarbetspartners som till exempel park- och natur och trafikkontoret för att få en bra kontakt redan från början. De är ju experter på sina områden och därför är det extra viktigt att de har fått komma med sina synpunkter på hur det ska fungera.

Amanda har själv både sålt och handlat på tidigare års Megaloppisar och det är ett arrangemang hon verkligen uppskattar och ser fram emot varje år.

- Det allra roligaste är att se att människor har så himla kul, att de har det bra och att allting funkar, säger Amanda, vars största farhågor inför årets upplaga just nu gäller vädret.

- Det är inte så lyckat om det blir totalt ösregn, särskilt inte när folk säljer kläder. Något år vet jag att det var värmebölja, runt 30 grader varmt, och då är det inte så lyckat med stora folksamlingar.

Under själva Megaloppisen kommer Amanda och de övriga i projektgruppen att ha hjälp av ett antal funktionärer. Just nu är 34 stycken anmälda.

- Det är ett ganska blandat gäng, många unga och från olika delar av stan. De kommer i god tid att få info så att de är väl förberedda.

- Den viktigaste uppgiften kommer att vara att se till att folk står rätt, att de inte står för nära gatan så att de blir en trafikfara och att det finns tillräckligt med utrymme på trottoaren så att det går att komma fram med barnvagn och rullstol.

- Däremot ska de naturligtvis inte vara poliser utan hjälpa folk tillrätta, dela ut sopsäckar och informationsblad. Skulle det uppstå någon besvärlig situation ska de inte ingripa utan det kommer att finnas väktare på plats i stadsdelen.

Vill du veta mer om årets Megaloppis är du välkommen att kontakta Amanda på telefon 010 - 459 24 93