Hyresgästföreningen satsar stort i Kiruna

Hyresgästföreningen satsar stort i Kiruna

Kiruna är i en väldigt ovanlig och speciell situation där stadsomvandlingen kommer att påverka många hyresgästers boende. Därför väljer Hyresgästföreningen Region Norrland att anställa en person och öppna upp ett nytt kontor i Kiruna.

- Det känns väldigt viktigt att vi som organisation finns på plats för att tillgodose våra medlemmars och andra hyresgästers intressen gällande stadsflytten, säger Lillemor Göranson, regionsordförande Hyresgästföreningen Region Norrland.

Hyresgästföreningen för löpande samtal med LKAB med syfte att hyresgästerna inte ska drabbas ekonomiskt av stadsomvandlingen. Vår uppfattning är att nuvarande hyresgäster inte ska betala för statens gruvdrift ur den egna plånboken

Hyresgästföreningen Kiruna välkomnar satsningen

- Det känns bra att vi åter igen fått personal på plats i Kiruna. Vi kommer tillsammans vara ute i bostadsområden och prata boendefrågor med hyresgästerna, säger Nicklas Emmoth.

Torsdag den 4 juni kommer regionens ordförande Lillemor Göranson till Kiruna och inviger det nya kontoret.  Öppet hus hålls mellan klockan 12:00-19:00.

För mer information:

Lillemor Göranson, ordförande Hyresgästföreningen Region Norrland, 070- 627 82 58

Nicklas Emmoth, ordförande Hyresgästföreningen Kiruna, 070-381 09 89