Hyresgästföreningen lämnar över 2000 namnunderskrifter till Carl Fredrik Graf

Imorgon kl. 10 lämnar Hyresgästföreningen över Halmstadbornas protest mot Halmstads kommuns värdeöverföring från HFAB. Överlämningen sker till kommunstyrelsens ordförande Carl Fredrik Graf (M) i Rådhusets entré.

– Vi tycker det är viktigt att Carl Fredrik Graf får ta del av Halmstadbornas stora engagemang i denna fråga. De tycker att det är orimligt att kommunen tar så mycket pengar från HFAB när det är ett sådant tryck på bostadsmarknaden i Halmstad, säger Urban Braatz, förtroendevald i Hyresgästföreningen Halmstad-Laholm.

Hyresgästföreningen startade i mitten av mars i år en namninsamling mot Halmstads kommuns vinstuttag på 57,8 miljoner kronor ur HFAB. Ett vinstuttag som motsvarar 11 års hyreshöjningar. Detta motsvarar 5 807 kronor per lägenhet och år som försvinner in i kommunens kassa.

– Nu hoppas vi att Halmstads kommun omprövar sitt beslut så att pengarna stannar kvar i HFAB och används till underhåll och till att bygga nytt, fortsätter Urban Braatz. Det tror vi gynnar både dagens och morgondagens hyresgäster i Halmstad.

Hyresgästföreningen har ett möte inbokat med Carl Fredrik Graf i slutet på juni då frågan kommer att diskuteras vidare.

För ytterligare information kontakta:
Urban Braatz, förtroendevald i Hyresgästföreningen Halmstad-Laholm, 070-453 56 92.
Petra Lundh, bostadspolitisk samordnare, 010- 459 17 29, 0706-30 74 60.