Bostadsituationen är som på Way Out West fast året runt!

Nu startar tävlingen #viförtjänarbättre, med syftet att engagera unga i bostadsfrågan och få politiker att göra något åt bostadsbristen. Tävlingen arrangeras av Hyresgästföreningen i samarbete med Göteborgs nöjestidning Djungeltrumman inför musikfestivalen Way Out West i Göteborg.

Tävlingsmomentet: Ta en bild, lägg upp på Instagram, tagga med #viförtjänarbättre och motivera varför du själv, en kompis eller Sveriges unga förtjänar ett bättre boende.

- Med en tävling för en god sak hoppas vi få fler unga att bidra med sina berättelser och skapa tryck i bostadsfrågan, säger Erik Normark från Hyresgästföreningen.

- Våra läsare förtjänar en bättre boendesituation. Ju fler som tävlar, desto tydligare blir budskapet att bostadsbristen drabbar och engagerar mängder av unga vuxna. Det är en av vår tids brinnande frågor, säger Lars Teglund från Djungeltrumman.

Förutom att göra en insats för att lyfta bostadsfrågan kan deltagarna vinna bland annat hotellrum under festivalen och spa från Hotel Eggers, Art Garden Spa och Novotel samt biljetter till Way Out West.

- Unga vuxnas bostadssituation är lite som livet på Way Out West. Folk knôr in sig på soffor, hos polare, mostrar och kusiner. Men nu löser vi bostadskrisen på ett drastiskt sätt, åtminstone för en helg säger Lars Teglund.

Tävlar gör du på boende.djungeltrumman.se

Vinnarna utses av en jury den 25 juni och bedömningen baseras på bidragets förmåga att med text, bild, humor eller allvar lyckas förmedla en känsla och budskap om att du, din kompis eller landets unga förtjänar ett bättre boende.