​Hyrorna 2015 klara för Telge Hovsjö

Nu är hyresförhandlingarna klara mellan Hyresgästföreningen region Stockholm och Telge Hovsjö om hyrorna 2015. Det blir en höjning med 2,1 procent från 1 juni 2015. Telge Hovsjö hade inledningsvis yrkat på en höjning på 3,5 procent från 1 mars.

Telge Hovsjö är ett bolag som sedan starten för snart tio år sedan har gjort stora insatser för att förändra bostadsområdet Hovsjö till det bättre. Trots det har bolaget stora ekonomiska problem på grund av höga kostnader för sophantering, vatten och avlopp. En jämförelse med Sabos snitt visar att Telge Hovsjö har en kostnad för sophantering som ligger på 47,3 kronor per kvadratmeter medan Sabos snitt är 22 kronor per kvm. Kostnaden för vatten och avlopp är 89,7 kronor per kvadratmeter medan Sabos snitt är 37 kronor per kvm.

Därutöver har Telge Hovsjö stora behov av reparationer och underhåll. Det är framför allt hissar, badrum och kök som behöver renoveras. I samråd med Hyresgästföreningen arbetar bolaget aktivt för att få ner priserna för renovering så att hyresgästerna ska slippa höga hyreshöjningar.

– Vi för bra samtal med Telge Hovsjö och ser att bolaget tar ett stort ansvar för området och för hyresgästerna. Det finns en stor vinst för hyresgästerna i varsam renovering efter hand istället för att bolaget tvingas in i totalrenoveringar som kan leda till höga hyreshöjningar, säger Per Björklind, förhandlingschef på Hyresgästföreningen region Stockholm.

För mer information, kontakta:

Per Björklind
Förhandlingschef
Hyresgästföreningen region Stockholm
070-250 93 75

Gunnel Cirverius
Pressekreterare
Hyresgästföreningen region Stockholm
076-798 08 84