Sommardrömmar för ökad gemenskap och trygghet

Summer Dreams i Hammarkullen i lördags blev en succé. 500 besökare njöt av sol, god mat och mängder av aktiviteter.

Bakom arrangemanget stod de tre lokala hyresgästföreningarna runt torget och samverkansprojektet ”Tillsammans i Hammarkullen”. Till sin hjälp hade de ett 40-tal ideellt arbetande ungdomar i åldern 15 år och uppåt.

    - Det är tredje året som vi anordnar Summer Dreams nu och det var verkligen jättelyckat, sammanfattar projektledaren Alfredo Torrez.

    - Tanken är att öka gemenskapen och tryggheten i stadsdelen genom att barnen och ungdomarna får vara med och påverka i sitt område och vad de vill göra i sommar. Fyra-fem ungdomar kommer nu att få anställning i sommar för att fånga upp och förverkliga några av de sommardrömmar som skrevs ned på stora tavlor som fanns uppsatta. Det kan vara allt från badresor till cykeltävlingar

De cirka 500 besökarna bjöds på både sol och en mängd olika aktiviteter. Det var dansuppträdanden, loppmarknad, basketturnering, odlingstips, mosaikverkstad och matservering. På eftermiddagen uppträdde både lokala talanger och mer välkända artister.

Hyresgästföreningen hade ett tält där de olika delprojekten i ”Tillsammans i Hammarkullen” visades upp: Mosaikfabriken, Tänk stort & Play samt Gröna Hammarkullen. Även en del kulturföreningar och hyresvärdar var på plats för att visa upp sin verksamhet.

     - Det jag är mest nöjd med är att alla vi lyckades skapa en atmosfär där alla som arbetade hjälptes åt och visste vad de skulle göra. Det var en riktig laginsats, säger Alfredo Torrez.

”Tillsammans i Hammarkullen” är ett samverkansprojekt där Hyresgästföreningen, NBV, SDF Angered, Bostadsbolaget, Graflunds och Studiefrämjandet deltar.