Kan man bo här?

Hyresgästföreningen ställer nu ut dörrar över hela landet på både väntade och oväntade ställen. På dörrarna ställs frågan ”Kan man bo här?”. Med kampanjen vill vi uppmärksamma landets politiker på bostadsfrågan, och uppmana politikerna att gå från ord till handling. En av dörrarna kommer från och med måndag 20 april att stå på Rådhustorget i Gävle.

Syftet med kampanjen är att väcka tankar och få igång samtal om bostadsfrågan, och ställa frågan till både politiker och allmänhet om var man kan bo. Därför har vi bjudit in politiker och allmänhet till dörren för att samtala om olika lösningar på bostadsbristen och peppa politikerna att ta tag i ett växande samhällsproblem. 

Hyresgästföreningen har en rad förslag för att få igång bostadsbyggandet. Det krävs en skattereform för att skapa likvärdiga ekonomiska villkor för byggande oavsett om det är hyrt eller ägt. I väntan på detta är det både nödvändigt och rättvist att staten inför en investeringsstimulans för nybyggnation av hyresrätter. 

Välkommen till Rådhustorget i Gävle måndag 20 april kl 12-14. Då har ni chansen att prata med oss men även med de politiker som tagit sig tid att komma ut på torget. 

Kontaktpersoner

Claes Pile, bostadspolitisk utredare, 070-3245129

Mikael Dimgård, bostadspolitisk utredare, 072-5121870