Kan man bo här? Hyresgästföreningen uppmärksammar bostadsfrågan i Halmstad

Under helgen kommer du att kunna se en orange dörr utplacerad på Stora torg i Halmstad. Det är Hyresgästföreningen som vill uppmärksamma Halmstads politiker på bostadsfrågan, och uppmana politikerna att gå från ord till handling.

– Hyresgästföreningen arbetar för att sätta fokus på de frågor som prioriteras av hyresgäster och blivande hyresgäster i Halmstad. Några av frågorna är den stora bostadsbristen och behovet av nya hyresrätter med rimliga hyror samt renoveringen av miljonprogrammet. Det är dags för politikerna att gå från ord till handling, säger Kerstin Brantryd, ordförande i Hyresgästföreningen Halmstad-Laholm.

Under våren finns dörrar utplacerade på 41 olika orter över hela landet på både väntade och oväntade ställen. Syftet är att väcka tankar och få igång samtal om bostadsfrågan, och ställa frågan till både politiker och allmänhet om var man kan bo.

På dessa orter kommer du kunna se Hyresgästföreningens utplacerade dörrar och ta del av vårt arbete för att sätta fokus på bostadsfrågan:

Malmö, Trelleborg, Lund, Kristianstad, Halmstad, Göteborg (två platser), Mölndal, Landvetter

Vänersborg, Uddevalla, Borås, Skövde, Borlänge, Eskilstuna, Karlstad, Örebro, Falun

Katrineholm, Nyköping, Jönköping, Linköping, Norrköping, Karlskrona, Kalmar, Visby, Växjö

Stockholm (tre platser), Södertälje, Gävle, Uppsala, Västerås, Norrtälje, Gällivare, Luleå

Skellefteå, Sundsvall, Umeå och Östersund.


För mer information, kontakta:

Helena Rasmusson, teamledare Hyresgästföreningen, 076-798 09 01, 042-19 81 27.