Nya hyror klara för Munkbo

Förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och det kommunala bostadsbolaget Munkbo AB i Munkedal slutade med en hyreshöjning på 1,51 procent. Den nya hyran tas ut från den 1 februari.

Egentligen stannade man vid en något lägre höjning på 1,38 procent, men räknade om för att slippa ta ut en retroaktiv höjning från den första januari.

Företaget hade från början begärt 2,87 procent och skickat med ett underlag där följderna av flera taxehöjningar fanns med. Höjningar som Hyresgästföreningens förhandlare hade svårt att argumentera emot eftersom höjda taxor slår igenom på bostadsbolagens kostnader.

– Slutligen nådde vi en överenskommelse där den procentuella hyreshöjningen ligger i linje med det ekonomiska läget som råder i landet med låga räntor och låga prishöjningar i allmänhet. Och så väntas det fortsätta under 2016, konstaterar Hyresgästföreningens förhandlare Björn Karlsson.

För en normal tvårummare på 60 kvadratmeter som idag har en hyra på 4 505 kronor i månaden innebär uppgörelsen en hyreshöjning med 68 kronor i månaden.

För ytterligare upplysningar kontakta:

Björn Karlsson, förhandlare

Telefon 0521 – 26 58 42

Hyresgästföreningens regionala pressjour

Telefon 0521 – 26 58 01