Eidar gick med på halverat hyreskrav

Hyrorna hos det kommunala bostadsbolaget Eidar AB i Trollhättan stiger den 1 januari med 1,25 procent. Inför förhandlingarna med Hyresgästföreningen hade företaget begärt dubbelt så mycket.

– Med tanke på ränteläget och de låga allmänna prisökningarna i samhället uppfattade vi kravet redan från början som högt. Därför är vi glada att vi lyckades hitta en väg för att komma överens med bolaget på en för hyresgästerna mera rimlig nivå, säger Hyresgästföreningens förhandlare Siv Fransson.

Kommunpolitikernas beslut om höjda taxor slår alltid igenom i hyresförhandlingarna men i Eidars fall finns också ett omfattande underhåll som kostar.

– Bolaget har en gedigen underhållsplan att följa och med den här höjningen har man möjlighet att fullfölja den, säger Siv Fransson.

Uppgörelsen gäller ett år men omfattar inte p-platser och garage som istället ska förhandlas under första kvartalet 2015. För den pågående IT-installationen blir det en avgift på 25 kronor som tas ut tidigast från 1 april.

Hyran för en genomsnittlig tvårumslägenhet på 60 kvadratmeter som idag ligger på 4 800 kronor per månad höjs i och med det nya avtalet med 58 kronor i månaden eller knappt 700 kronor per år.

För ytterligare upplysningar kontakta:
Siv Fransson, förhandlare
telefon 0521-26 58 13

Hyresgästföreningens regionala presservice
Mobil 0772 – 11 65 41