Årets hyror klara hos privatvärdar i Varberg

Hyresgästföreningen och branschorganisationen Fastighetsägarna GFR är överens om årets hyror. Från 1 januari höjs hyrorna med 0-1,6 procent.

  • Med tanke på det allmänna kostnadsläget med rekordlåg ränta och inflation vilket gynnar bolagens ekonomi så bedömer vi att den här överenskommelsen ligger på en tillfredställande nivå, säger Pedram Kouchakpour, förhandlingschef hos Hyresgästföreningen i västra Sverige.

Hyreshöjningarna varierar mellan olika områden beroende både på nuvarande hyresnivå och på den kvalitet som erbjuds i boendet.

Majoriteten av hushållen får höjningar mellan 0,8 och 1,3 procent. Det innebär att en lägenhet som i dag kostar 5 000 kronor blir mellan 40 kronor och 65 kronor dyrare per månad.

Uppgörelsen gäller från 1 januari i år vilket innebär att hyresgästerna får betala höjningen för januari, februari och mars månad på april månads hyresavi.

När förhandlingarna inleddes ville Fastighetsägarna GFR att hyrorna skulle höjas med upp till 5 procent. Hyresgästföreningen begärde å sin sida att hyresvärdarna skulle visa största möjliga återhållsamhet med tanke på att ränta och inflation ligger på rekordlåga nivåer samtidigt som många hyresgäster har en ansträngd ekonomi.

Vill du veta mer välkommen att kontakta:

Pedram Kouchakpour 031-704 50 67