Pressinbjudan: En bostadsförmedling för alla!

På tisdag och onsdag i nästa vecka arrangerar Hyresgästföreningen i Lund en namninsamling för ”en bostadsförmedling för alla.” Föreningen kommer också att arrangera möten med fastighetsägare och lokala politiker i en offentlig lägenhet mitt på Stortorget i Lund för att diskutera aktuella bostadsfrågor.

- En gemensam bostadsförmedling med uppdraget att förmedla alla lediga lägenheter Lund ger många fördelar. För det första så underlättar det sökandet för alla som vill ha en bostad i Lund.
Det ger också ett transparent system som stärker rättvisan och minskar risken för diskriminering, säger Bengt Karlsson, ordförande för Hyresgästföreningen i Lund.

På tisdag eftermiddag träffar Hyresgästföreningen bland andra representanter för LKF och AF Bostäder. Natten mellan tisdag och onsdag kommer lägenheten att lånas ut till två bostadssökande ungdomar i Lund.

På onsdag hålls två politikerträffar. De medverkande politikerna på frukost- och eftermiddagsmötena är Christer Wallin, (M), Anders Almgren, (S), Hanna Gunnarsson (V), Björn Abelson, (S) och Mia Honeth (FP).

Hyresgästföreningen har också bjudit in alla ledamöter i fullmäktige till spontanbesök i ”lägenheten” för samtal om aktuella bostadsfrågor.

Välkommen på pressträff i ”lägenheten” på Stortorget onsdagen den 10 september klockan
9.45. Ni har också möjlighet att vara med på hela frukostmötet som inleds klockan
9.00. Då finns också chansen att prata med de ungdomar som sovit över i
lägenheten och som kan berätta om sina erfarenheter av bostadssituationen för
unga vuxna i Lund.

För mer information kontakta:
Bengt Karlsson, föreningsordförande i Lund: 0704-71 43 30
Kerstin Jakobsen, Hyresgästföreningen Lund: 0722-42 38 14
Pernilla Berthelot, pressansvarig: 040-17 43 67